VIDEO: Bankrover gepakt na opmerkelijke val in prullenbak tijdens vluchtpoging

VIDEO: Bankrover gepakt na opmerkelijke val in prullenbak tijdens vluchtpoging

Opmerkelijke beelden van een bankrover die gepakt wordt na een val in een prullenbak.

Op woensdag 26 juli 2023, rond 2:12 uur ’s nachts, ontving het politiedepartement van Huron (HPD) een alarmsignaal van de VacationLand Federal Credit Union-filiaal aan University Drive East. Terwijl de agenten het gebouw observeerden, hoorden ze geluiden vanaf het dak, net boven de drive-thru. Na een inspectie ontdekten ze een blauwe prullenbak die precies onder een toegangsdeur in het midden van de drive-thru rijbaan was geplaatst. Enkele seconden later viel er een tas vanuit het plafond naar beneden, voordat de verdachte naar beneden kwam en in de prullenbak landde recht in de handen van de wachtende politie.

De verdachte werd later geïdentificeerd als de 27-jarige Tristan Heidl uit Huron, Ohio. Volgens de politie bevatte de rugzak verschillende gereedschappen die worden gebruikt in de bouw. Heidl is aangeklaagd voor inbraak, bezit van crimineel gereedschap en kraakpoging van een kluis. Momenteel wordt hij vastgehouden in de gevangenis van Erie County op een borgtocht van $50.000.

De Huron-gemeenschap is opgelucht door de snelle en vastberaden actie van de HPD-agenten, waardoor de verdachte onmiddellijk kon worden gepakt. De snelle respons en het doortastende optreden van de wetshandhavers hebben mogelijk een grotere misdaad voorkomen en de veiligheid van de lokale bank en haar klanten gewaarborgd.

De VacationLand Federal Credit Union heeft aangegeven opgelucht te zijn dat er geen verlies van eigendommen is geweest en bedankt de HPD voor hun professionele inzet bij het oplossen van de zaak. Het filiaal zal naar verwachting snel weer volledig operationeel zijn voor de klanten.