© Instagram

Drie verdachten gepakt voor schietpartij tijdens Zomercarnaval in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft drie verdachten gepakt voor een schietpartij tijdens de Zomercarnaval.

Op zaterdag 29 juli vond er een schietincident plaats bij de Coolsingel in het centrum, waarbij twee personen gewond raakten. Eén van hen had zelf eerst op een persoon geschoten voordat de politie ingreep en de verdachte neerschoot. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Beiden zijn ook aangehouden door de politie.

Het schietincident vond plaats op de Coolsingel/Van Oldenbarneveltplaats. Toen de agenten zagen dat de verdachte het slachtoffer neerschoot, hebben ze meerdere schoten op de verdachte gelost om hem te stoppen. Een vrouw raakte gewond door een val tijdens het weglopen van het incident.

Kort na het incident werd ook een derde verdachte aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties, zal de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek doen naar het schieten door de politie.

Opvallend is dat eerder op dezelfde dag ook al een schietincident plaatsvond op de Coolsingel. Hoewel er op dit moment geen direct verband lijkt te zijn tussen beide incidenten, wordt deze mogelijkheid wel meegenomen in het onderzoek. De politie zal grondig onderzoek doen om de toedracht en eventuele connecties tussen de twee incidenten te achterhalen.