Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Drie jaar gevangenisstraf voor gewapende woningoverval op stylist Fred van Leer in Rotterdam

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor een woningoverval op stylist Fred van Leer.

De daders deden zich voor als bezorgers van PostNL en probeerden op deze wijze de woning in Rotterdam binnen te dringen. Hierbij werd een vuurwapen op Van Leer gericht en gedreigd hem dood te schieten. Hij verzette zich echter en de overval mislukte. De dader sloegen op de vlucht en hebben op straat ook nog de chauffeur van het slachtoffer bedreigd en riepen hem dood te zullen schieten.

Na de overval stelde de politie een onderzoek in en nam een achtergelaten schoen en scooter van de overvallers in beslag. Hierop werd DNA van een verdachte aangetroffen en een aantal andere onbekende personen. Uit camerabeelden van de overval blijkt dat de schoen is verloren door de dader die de scooter bestuurde. De verdachte heeft een verklaring voor die sporen gegeven: die sporen zouden op een ander moment zijn ontstaan. De rechtbank gaat hier niet in mee en ziet het achtergelaten DNA als belangrijk bewijs.

De verdachte is schuldig bevonden door de rechtbank en veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 36 maanden met aftrek van voorarrest. De tweede dader is nog voortvluchtig.