Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Drie uithalers op zoek naar partijen drugs in haven Rotterdam aangehouden en vastgezet

In de Rotterdamse haven zijn drie uithalers gepakt die op zoek waren naar partijen drugs.

De politie heeft afgelopen nacht drie mannen aangehouden bij een terminal op de Waalhaven in de Rotterdamse haven. De mannen, van 21, 22 en 29 jaar oud, worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel. De verdachten werden op heterdaad betrapt terwijl ze op zoek waren naar drugs.

De verdachten, die bekend staan als ‘uithalers’, waren op zoek naar drugs die verstopt waren in containers op de terminal. Uithalers zijn personen die zich bezighouden met het uit containers halen van drugs, die vervolgens elders worden verhandeld. De politie heeft de verdachten opgepakt en onderzoekt hun betrokkenheid bij de drugssmokkel.

De politie en de douane zetten alles op alles om drugssmokkel in de Rotterdamse haven tegen te gaan. Het is een hardnekkig probleem dat de veiligheid en de leefbaarheid in de regio ernstig bedreigt. Met de aanhouding van deze verdachten wordt weer een belangrijke stap gezet in de strijd tegen de drugscriminaliteit. De politie roept mensen op om verdachte situaties te melden, zodat nog meer drugssmokkelaars kunnen worden gepakt.