VIDEO: Bewoners vastgebonden en bruut overvallen door criminelen op zoek naar kluis

Beelden van een brute woningoverval in Alphen aan den Rijn.

In de vroege ochtend van 24 oktober 2022 werden de bewoners van een huis aan de Kaninefatendreef op brute wijze overvallen. Twee gewapende mannen drongen de woning binnen en bonden de bewoners vast. Vervolgens werden zij mishandeld en bedreigd met een vuurwapen en een mes. De daders doorzochten het hele huis op zoek naar een kluis, maar deze bleek niet aanwezig te zijn. Uiteindelijk gingen de overvallers er vandoor met een televisie, sieraden en een koffer waarin een trouwjurk zat.

De slachtoffers wisten na de overval los te komen en sloegen direct alarm. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de daders van deze gewelddadige overval. In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 18 april worden onder meer beelden van de overvallers getoond. Het is de hoop van de politie dat deze beelden kunnen leiden tot de identificatie en aanhouding van de daders.

De overval heeft de bewoners van het huis in Alphen aan den Rijn enorm geschokt en zij hebben nog altijd te kampen met de traumatische gevolgen van deze ervaring. De politie doet er alles aan om deze zaak op te lossen en de daders te berechten. Eventuele getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie en hun informatie te delen. Het is belangrijk dat de daders van deze gewelddadige overval zo snel mogelijk worden gepakt en voor de rechter worden gebracht.