Drietal op de vlucht met buit gezocht na brute ramkraak op pand juwelier

Drietal op de vlucht met buit gezocht na brute ramkraak op pand juwelier.

De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak die plaatsvond aan de Dommelstraat in Son en Breugel. Op zaterdagochtend 12 augustus ramde een auto rond 5.15 uur de voorgevel van een juwelierszaak.

Bewoners van de Dommelstraat werden rond 5.15 uur opgeschrikt door een luide knal. Een auto bleek met hoge snelheid de voorgevel van een juwelierszaak te hebben geramd. Volgens getuigen waren er drie mannen betrokken bij de ramkraak. Twee van hen gingen de winkel binnen, terwijl de derde persoon buiten op de uitkijk stond. Na korte tijd verliet het drietal de plaats delict met hun buit. Ze maakten gebruik van twee scooters die vermoedelijk al klaarstonden voor hun vlucht, nabij een opticien in de buurt.

De auto die voor de ramkraak werd gebruikt, werd achtergelaten. Later bleek dat deze auto eerder die nacht was gestolen bij een woninginbraak in Eindhoven.

Bij de ramkraak raakte niemand gewond. Ondanks de aanzienlijke schade aan de voorgevel van de juwelierszaak was het niet nodig om omwonenden te evacueren. De politie is bezig met verder onderzoek, waaronder technisch onderzoek op de plaats delict, het interviewen van getuigen en het verzamelen van mogelijke camerabeelden om de daders op te sporen.