Drietal vast na buitmaken kluis en andere kostbaarheden met babbbeltruc

De politie heeft drie verdachten van een babbeltruc gepakt na het buitmaken van een kluis.

Op vrijdagavond 28 april zijn twee jongens en een vrouw uit Eindhoven aangehouden in Tilburg. De politie vermoedt dat ze door middel van een babbeltruc een kluis en andere kostbaarheden in hun bezit hebben gekregen van twee slachtoffers uit Sprundel. Het is nog onduidelijk hoe het drietal aan de kluis is gekomen, maar de politie onderzoekt de zaak.

De 19-jarige vrouw en de twee jongens van 16 en 17 jaar werden door de politie aangehouden nadat er een melding was binnengekomen van een verdachte situatie in Sprundel. Hierbij was een auto gezien en het kenteken daarvan was doorgegeven aan de politie. Het drietal werd in Tilburg met hun auto aan de kant gezet en aangehouden voor heling.

Bij verdere onderzoek bleek dat er mogelijk nog een tweede slachtoffer was van een babbeltruc in Sprundel diezelfde avond. Bij deze tweede slachtoffer werden een bankpas en verschillende kostbaarheden buitgemaakt. De bankpas en sieraden werden echter gevonden bij de verdachten in de auto.

De drie verdachten zitten momenteel vast in verband met het onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en hoe het drietal in het bezit is gekomen van de kluis en andere kostbaarheden. De politie zal de zaak verder onderzoeken en hoopt meer duidelijkheid te krijgen over de situatie.