VIDEO: Blokken cocaïne en ruim 4 miljoen euro aan drugsgeld gepakt bij actie Spaanse politie

De Spaanse politie heeft bij een actie blokken cocaïne en ruim 4 miljoen euro drugsgeld aangetroffen en in beslag genomen.

In een succesvolle operatie tegen drugshandel is in Galicië maar liefst 220 kilogram cocaïne in beslag genomen, samen met meer dan 4 miljoen euro aan vermoedelijke drugsgelden. De drugs werden ontdekt op een boerderij in de provincie Pontevedra, waar ze verstopt zaten in een moeilijk toegankelijk verborgen compartiment.

Tien personen zijn gearresteerd in verband met deze zaak, waarbij velen van hen al langere tijd betrokken zijn bij de drugshandel en familiebanden hebben. Het onderzoek werd geleid door het Centraal Onderzoeksrechter nr. 6 van het Nationaal Gerechtshof en het Antidrug Special Prosecution Office.

Het succes van deze operatie zal ongetwijfeld een klap zijn voor de drugshandel in de regio en zal hopelijk dienen als een waarschuwing aan anderen die betrokken zijn bij deze illegale activiteit. De autoriteiten zijn vastbesloten om de strijd tegen de drugshandel voort te zetten en om degenen die verantwoordelijk zijn voor deze criminele praktijken ter verantwoording te roepen.