Dronken verdachte moet schoonmaakkosten betalen na kotsen in politiebusjes en over agent

Een dronken verdachte heeft zichzelf en de politie een hoop problemen bezorgd tijdens zijn aanhouding op de Boulevard in Breskens.

Op zaterdag 5 augustus 2023, om 2.00 uur ’s nachts, gedroeg de 31-jarige man uit Breskens zich recalcitrant en viel hij twee agenten lastig. Hij rende weg maar werd snel aangehouden toen hij over de trapjes struikelde.

De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie en werd geboeid op de achterbank van een politieauto gezet. Hier ging het mis toen hij meerdere malen moest overgeven, waarbij een van de agenten het slachtoffer werd van het braaksel. Met spoed werd de verdachte overgeplaatst naar een andere politiebus die beter uitgerust was voor dronken verdachten.

Tijdens de rit naar de overnachtingslocatie in Middelburg moest de man nog een keer overgeven. Uiteindelijk werd hij ingesloten in een cel om zijn roes uit te slapen.

De verdachte krijgt een proces-verbaal voor belediging, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. Bovendien zal hij de schoonmaakkosten van twee politieauto’s en de reiniging van de kleding van de politieagent moeten betalen. Gelukkig kon de agent na het reinigen en omkleden zijn werkzaamheden hervatten.