Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Twitch-streamer Kai Cenat gearresteerd na rellen bij weggeefactie in New York

In New York zijn bij een uit de hand gelopen weggeefactie rellen ontstaan.

De populaire Twitch-streamer Kai Cenat, met miljoenen volgers op het platform, bevond zich in het oog van de storm toen een weggeefactie op Union Square in New York volledig uit de hand liep. Wat aanvankelijk een vrijgevige actie was om Playstation 5’s, computers en microfoons te schenken aan zijn fans, veranderde al snel in een chaotische situatie.

Duizenden mensen kwamen op het evenement af, maar de sfeer sloeg om toen jongeren met pylonen begonnen te gooien en wild door de straten renden. Auto’s werden beklommen en politieagenten werden bekogeld met allerlei voorwerpen, waarbij drie agenten gewond raakten. In totaal zijn 65 mensen gearresteerd, waarvan 30 jongeren, zo meldt NBC News.

Kai Cenat zelf werd kort na zijn aankomst op Union Square gearresteerd door de politie van New York. Hij wordt nu aangeklaagd voor het aanzetten tot rellen en het organiseren van een illegale bijeenkomst. De gebeurtenissen (klik hier voor beelden) hebben een schaduw geworpen op de anders zo geliefde Twitch-streamer en zijn roemrijke platform.