Droom van misdaadjournalist Peter R. de Vries wordt werkelijkheid, miljoen binnen voor Tanja Groen

Het bedrag van een miljoen euro voor het fonds in de zaak Tanja Groen is opgehaald. Het gaat om een droom van de neergeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries.

De Vries heeft veel tijd en aandacht besteed aan de zaak en enige tijd geleden een stichting opgezet. Met de miljoen euro hoopt de misdaadjournalist de zaak op te lossen voor onder meer de nabestaanden van de vermiste Tanja Groen. Een uitzending van ‘Tijd voor Max’ werd gewijd aan het fonds en de stichting wat ervoor gezorgd heeft dat het geld in rap tempo werd opgehaald. Het streefbedrag van een miljoen euro was gisteravond om 23.00 uur ruimschoots binnen.

Peter R. de Vries werd vorige week dinsdag na een uitzending van RTL Boulevard neergeschoten. De misdaadjournalist raakte door de schietpartij zwaargewond en ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zijn familie heeft laten weten dat alle steun voor hun vader het gezin enorm goed doen. Over zijn medische situatie is nog weinig te zeggen. ‘Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren’, aldus dochter Kelly.

De politie heeft in verband met de poging tot liquidatie op De Vries vrij snel twee verdachten aangehouden. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G., die als vermoedelijke schutter wordt gezien. G. zou 150.000 euro krijgen voor de liquidatie. Volgens verschillende bronnen is hij een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek naar de liquidatiepoging op de bekendste misdaadjournalist van Nederland is in volle gang.