mega wapenvondst nieuwegein slowakijke, slowakije wapenhandel nieuwegein, vuurwapens slowakije handel
Automatische vuurwapens gevonden bij verdachten vermeende liquidatiegroep. © Twitter (@landelijkparket)

Vermoedelijke schutter poging tot liquidatie Peter R. de Vries is neef van kopstuk Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’

De vermoedelijke schutter van de poging tot liquidatie op misdaadjournalist Peter R. de Vries, is de neef van een kopstuk van de 26Koper moordbende die gelinkt wordt aan Ridouan Taghi.

Dat heeft De Telegraaf bekendgemaakt. Volgens de krant is de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam een volle neef van Jaouad ‘Joey’ W., hoofdverdachte in het onderzoek naar een ‘moordbende’ en een enorm wapenarsenaal in een garagebox in Nieuwegein.

W. werd in 2015 aangehouden in het onderzoek 26Koper. De vondst van een enorm wapenarsenaal was de aanleiding voor het onderzoek. Politie en justitie zagen W. als de leider van een groep die mogelijk liquidaties voorbereidde. Ridouan Taghi was toen nog niet in het vizier van de autoriteiten. W. is uiteindelijk tot 13 jaar cel veroordeeld voor zijn rol bij de vermeende ‘moordbende’.

Het onderzoek naar de poging tot liquidatie op misdaadjournalist Peter R. de Vries is in volle gang. Twee verdachten zitten in alle beperkingen vast. De recherche heeft een groot onderzoek ingesteld en houdt alle scenario’s open. Of er überhaupt een link is met Ridouan Taghi of andere personen wordt grondig bekeken.