© Crime-Nieuws.nl

Drugs, vuurwapens en elf aanhoudingen bij inval in illegale gokpand Amsterdam

In Amsterdam zijn elf personen opgepakt bij een inval in een illegale gokpand.

Afgelopen zaterdagavond hebben de politie en de Kansspelautoriteit gezamenlijk een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Nieuwpoortkade in Amsterdam-West. De inval volgde op informatie over bedrijfsmatig illegaal gokken vanuit het pand. Kort voor middernacht werden meerdere verdachten op heterdaad betrapt tijdens deelname aan een illegaal pokerspel.

Bij de inval werden diverse verdachten gearresteerd en meerdere bewijsstukken in beslag genomen. Het onderzoeksteam, bijgestaan door een speurhond, trof naast speelkaarten en andere poker-benodigdheden ook twee blokken hasj en twee vuurwapens aan. Daarnaast werden telefoons, harde schijven en dragers van video- en camerabeelden in beslag genomen voor verder onderzoek. De recherche zal ook nagaan wie de eigenaar of eigenaren van de vuurwapens zijn.

In totaal werden bij de inval elf mensen aangehouden. De recherche zal nader onderzoek doen naar enkele aanwezige personen, zodat zij indien nodig op een later moment gepast kunnen worden berecht. De ambtenaren van de Kansspelautoriteit hebben de politie ondersteund tijdens de inval en zullen een rapport opstellen over wat er werd aangetroffen.

Het illegaal gokken en de daarbij behorende activiteiten vormen een serieuze overtreding van de wet en kunnen ernstige gevolgen hebben. De samenwerking tussen de politie en de Kansspelautoriteit in deze zaak benadrukt het belang van het handhaven van de regels rondom kansspelen en het aanpakken van illegale gokpraktijken.

Het onderzoek naar deze zaak zal worden voortgezet door de recherche, met als doel het achterhalen van alle betrokkenen en het verzamelen van bewijsmateriaal. De verdachten zullen worden geconfronteerd met de aanklachten tegen hen en zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.