© Instagram

Info over productie drugs leidt tot inval arrestatieteam in pand met actieve drugslab

De politie heeft na info over de productie van drugs een drugslab aangetroffen bij een inval.

Agenten hebben woensdag aan het begin van de avond een synthetisch drugslab ontdekt in een pand aan de Hoofdweg in Hellum. Een 55-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het vervaardigen van harddrugs.

Na ontvangst van informatie over een mogelijk drugslab in het betreffende pand, heeft de politie woensdag rond 18:40 uur een inval gedaan. De inval bevestigde de aanwezigheid van een operationeel drugslab. In het pand werden diverse goederen en grote vaten met vloeistoffen aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische harddrugs. Ongeveer een uur later werd in de nabijheid van het pand de 55-jarige verdachte uit de gemeente Midden-Groningen gearresteerd. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal vandaag verhoord worden over zijn betrokkenheid bij de vervaardiging van harddrugs.

Direct na de ontdekking van het drugslab is de recherche gestart met een onderzoek. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen is ter plaatse gekomen om het lab te ontmantelen en te ontruimen. De aangetroffen grondstoffen en goederen zullen op professionele wijze worden vernietigd.

Het aantreffen van dit drugslab onderstreept de voortdurende inspanningen van de politie om de productie en verspreiding van harddrugs aan te pakken. De samenwerking tussen verschillende instanties is van essentieel belang om deze illegale activiteiten te bestrijden en de veiligheid van de samenleving te waarborgen.

Het onderzoek naar deze zaak zal worden voortgezet om alle betrokkenen te identificeren en het volledige bewijsmateriaal te verzamelen. De verdachte zal ter verantwoording worden geroepen voor zijn vermoedelijke misdrijven in verband met de productie van harddrugs.