© Crime-Nieuws.nl

Drugsbaas ontsnapt uit politiebureau Marokko

Een prominent figuur in de drugshandel is erin geslaagd te ontsnappen uit het politiebureau van Souissi-Takadoum in Rabat. De gerechtelijke politie is momenteel bezig met het onderzoeken van de omstandigheden rondom deze ontsnapping.

De ontsnapping vond plaats op maandag. De drugshandelaar zou de sleutels van de dienstdoende agenten hebben gestolen en in het geheim de celdeur en de poort van het politiebureau hebben ontgrendeld om te kunnen ontsnappen. Volgens een bron dicht bij het onderzoek werd de verdachte betrapt op heterdaad bij drugshandel, waarna hij op bevel van het parket in bewaring werd genomen in het politiebureau van Souissi-Takadoum in Rabat.

Het onderzoek naar de ontsnapping is in handen van de gerechtelijke politie, die probeert de verantwoordelijken en omstandigheden rondom deze zaak vast te stellen. De politieprefectuur van Rabat voert volgens een woordvoerder zoekacties uit in de wijk om de voortvluchtige drugsbaas op te sporen. Een doorzoeking van zijn woning leverde tot dusver niets op.

Deze ontsnapping volgt kort op een andere ontsnappingspoging van een verdachte uit een politiebureau in Rabat enkele dagen geleden. Deze verdachte werd later omsingeld en gearresteerd door verschillende politie-eenheden.