Drugsbende opgerold die grote partijen hasj en wiet vanuit Barcelona per post verstuurde

Een gezamenlijk onderzoek van de Nationale Politie en de Guardia Civil heeft geleid tot de arrestatie van 26 personen, waarvan 13 in de gevangenis zijn beland, wegens hun betrokkenheid bij een omvangrijk drugssmokkelnetwerk.

De bende hield zich bezig met de aankoop van grote hoeveelheden wiet en hasj van telers in de provincies Alicante en Murcia (Spanje), met als doel deze per post te versturen naar klanten in Duitsland.

Na maandenlang onderzoek slaagden de politieagenten erin voldoende bewijs te verzamelen om maar liefst 14 huiszoekingen uit te voeren. Bij deze acties werd een enorme drugsvangst gedaan. In totaal werd er 500 kilo wiet aangetroffen, reeds verpakt en klaar voor verzending, evenals verschillende hoeveelheden hasj en maar liefst 70.000 euro aan contant geld dat afkomstig was van de illegale drugshandel.

Om de veiligheid te waarborgen, werd het grootste deel van de drugs verborgen in kartonnen dozen en vervoerd naar Barcelona. Vanuit daar werden de pakketten definitief verzonden naar Duitsland. Eenmaal in Duitsland werd de wiet verdeeld via een uitgebreid netwerk van contacten, opgezet door de leden van de criminele organisatie. Het onderzoek onthulde tevens dat de verdachten verschillende methoden gebruikten om de verboden stoffen te verbergen in de pakketten, met als doel detectie te voorkomen.

De autoriteiten zijn verheugd over het succesvolle resultaat van deze operatie. Het ontmantelen van dit grootschalige drugssmokkelnetwerk heeft een belangrijke slag toegebracht aan de illegale handel in wiet en hasj. De arrestaties en inbeslagname van de grote drugshoeveelheid zullen een aanzienlijke impact hebben op de criminele activiteiten van dit netwerk en de betrokken individuen.

Het onderzoek naar het netwerk zal worden voortgezet, waarbij de autoriteiten zich richten op het identificeren en arresteren van eventuele andere betrokkenen. De inzet van de Nationale Politie en de Guardia Civil toont hun vastberadenheid om de veiligheid en de rechtshandhaving te handhaven, en om de samenleving te beschermen.

De verdachten zullen worden voorgeleid aan de rechter, waar ze zullen worden geconfronteerd met ernstige strafrechtelijke aanklachten, waaronder drugssmokkel en betrokkenheid bij een criminele organisatie.