© crime-nieuws.nl

Drugslab aangetroffen bij inval arrestatieteam na melding schietpartij

De politie heeft na een melding van schoten een drugslab aangetroffen in een garage bij een woning.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in Vinkel een drugslab ontdekt in de garage van een woning aan de Bosschebaan. Het lab was op het moment van de inval niet in werking. De bewoner van het huis is opgepakt en zit vast voor nader onderzoek. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Bij de ontdekking van het drugslab troffen de medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onder andere ketels en vaten aan. Het lab is door de LFO ontmanteld.

Eerder die nacht onderzocht de politie een melding van een mogelijk schietincident in dezelfde straat. Hoewel er na grootschalig onderzoek niets werd gevonden dat duidde op een schietpartij, werd toch extra voorzichtigheid betracht vanwege deze melding. Het pand werd betreden door medewerkers van de Dienst Speciale Interventies (DSI), omdat onduidelijk was hoe de situatie in de woning was en of er nog meer mensen aanwezig waren. De omgeving van het pand werd ruim afgezet in afwachting van de DSI. Nadat de DSI het pand had betreden, bleek dat er verder niemand aanwezig was.

De burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch bekijkt momenteel of het mogelijk is om op grond van de aangetroffen situatie het pand te sluiten.