Drugslab ontdekt en ontmanteld bij inval arrestatieteam, meerdere verdachten aangehouden

De politie heeft bij een inval met een arrestatieteam een drugslab ontdekt en ontmanteld.

Dinsdagavond 16 mei 2023 hebben agenten en het arrestatieteam een werkend drugslab aangetroffen in een schuur bij een woning aan de Meirstraat in Oud Gastel. De bewoners zijn aangehouden en er zijn twee gewonden gevallen bij de actie.

Na uitgebreid onderzoek ontdekten de agenten rond 19.30 uur het drugslab in de schuur van de woning. Het lab werd vermoedelijk gebruikt voor de productie van methamfetamine en MDMA. Na onderzoek bleek er geen gevaar te zijn voor de omgeving. Vandaag, woensdag 17 mei 2023, zal het lab worden ontmanteld door specialisten van het Landelijk Forensisch Onderzoek (LFO).

Bij de inval waren twee personen aanwezig in de woning. De bewoner, een 51-jarige man, is direct aangehouden. De bewoonster, een 26-jarige vrouw, raakte in gevecht met het arrestatieteam en liep daarbij zelf verwondingen op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De gewonde agent hoefde niet behandeld te worden. De vrouw is later aangehouden voor poging tot zware mishandeling.

Naar aanleiding van dit onderzoek zijn ook op andere locaties doorzoekingen uitgevoerd. Zo is er een bedrijfspand aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom doorzocht, waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen voor verder onderzoek. Daarnaast is een persoon aangehouden. Bij de doorzoeking van de auto van deze 38-jarige verdachte uit Steenbergen werd ruim 6 kilo MDMA aangetroffen. Dit is eveneens in beslag genomen voor verder onderzoek. De woning van de verdachte is ook doorzocht, maar hier werd niets aangetroffen.

In Etten-Leur is ook een loods doorzocht aan de Florijnstraat, waar diverse apparaten werden aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs. Deze apparaten zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Deze recente actie laat wederom zien dat de politie zich onverminderd inzet voor de bestrijding van de productie en handel van verdovende middelen. Door doortastend optreden en samenwerking tussen verschillende politie-eenheden en specialistische teams worden drugslabs ontdekt en daders aangehouden. Dit draagt bij aan de veiligheid en leefbaarheid van de samenleving.