Schoten over en weer gelost bij schietpartij tankstation Landsmeer

De politie onderzoekt een schietpartij bij een tankstation in Landsmeer.

Op een parkeerplaats van een tankstation aan de IJdoornlaan in Landsmeer vond woensdag aan het eind van de ochtend een schietpartij plaats. Meerdere personen waren betrokken bij het vuurgevecht dat rond 11.35 uur plaatsvond. De politie is nog op zoek naar meerdere verdachten die na het incident zijn gevlucht.

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats van BP Kadoelen, nabij de A10 snelweg. Na het incident zijn twee auto’s weggereden in de richting van Amsterdam. De politie is ter plaatse en heeft één verdachte aangehouden. Gelukkig is er geen gewonde aangetroffen op de locatie. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat er meerdere personen aanwezig waren op de parkeerplaats. “Er is heen en weer geschoten.”

De daders zijn vervolgens gevlucht, met uitzondering van één persoon die ter plaatse is gearresteerd. “De twee voertuigen zijn weggereden in de richting van Amsterdam”, voegde de woordvoerder toe. Hoewel er geen gewonden zijn aangetroffen op de parkeerplaats, kan de politie niet met zekerheid zeggen of er niemand is geraakt. “Dit kunnen we pas met zekerheid stellen als de daders zijn gevonden.”

Op dit moment verricht de politie uitgebreid onderzoek op de parkeerplaats. De exacte rol van de aangehouden persoon is nog niet duidelijk en zal nader worden onderzocht door de autoriteiten.