© crime-nieuws.nl

Drugsrunner in auto met Nederlands kenteken gepakt in België met grote hoeveelheid drugs en geld

Drugsrunner in auto met Nederlands kenteken loopt in België tegen de lamp met een grote hoeveelheid drugs en cash.

Op woensdag 24 mei, omstreeks 18:30 uur, heeft een interventieploeg van de lokale politiezone Carma een voertuig met een Nederlands kenteken gecontroleerd op de Weerterweg in Bocholt. Tijdens de controle werd een 25-jarige Poolse onderdaan zonder vaste verblijfplaats in België als verdachte aangehouden, nadat bleek dat hij in het bezit was van een aanzienlijke hoeveelheid wiet. Een doorzoeking van het voertuig resulteerde in de vondst van verschillende andere soorten verdovende middelen in de rugzak van de verdachte, evenals een aanzienlijke som cash geld. Deze bevindingen wijzen erop dat de man actief is als drugsrunner.

De politiediensten hebben de jongeman gearresteerd en ondervraagd. Morgen zal hij voorgeleid worden bij de Tongerse onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

De aanhouding van de drugsrunner benadrukt de voortdurende inspanningen van de autoriteiten om de illegale drugshandel aan te pakken. Het bezit en de handel in wiet blijven strafbaar in België, en dergelijke acties dragen bij aan het handhaven van de openbare veiligheid en het tegengaan van drugsgerelateerde criminaliteit.

De politie en andere betrokken instanties zullen blijven samenwerken om dergelijke drugsgerelateerde activiteiten op te sporen en de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. Het voorkomen van de verspreiding en het gebruik van verdovende middelen is van groot belang voor de volksgezondheid en de veiligheid van de gemeenschap.