© crime-nieuws.nl

Verdachte op de scooter gezocht na aanslag met explosief op pand

De politie doet onderzoek naar een aanslag met een explosief op een pand en zoekt onder meer een verdachte op de scooter.

In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 heeft er een explosie plaatsgevonden bij een bedrijfspand aan de Veilmeesterweg in Amstelveen. Het pand liep hierbij schade op, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 03.45 uur reed er een persoon op een scooter in de richting van de Noorddammerweg. Bij het bedrijfspand aangekomen, stapte de persoon van de scooter af en plaatste een explosief voor het rolluik van het pand. Het explosief ging af, wat resulteerde in schade aan het rolluik. Kort na de explosie vluchtte de persoon op de scooter in de richting van de Noorddammerweg. Gelukkig raakte niemand gewond, aangezien er op dat moment mensen in het pand aanwezig waren.

Direct na het incident is de recherche een onderzoek gestart. Het rechercheteam is op zoek naar informatie over de persoon die het explosief heeft geplaatst, evenals naar informatie over mogelijke achterliggende conflicten die aanleiding kunnen hebben gegeven tot deze gebeurtenis. Als gevolg van de explosie is het bedrijfspand tijdelijk gesloten. Het pand was eerder, in oktober 2022, al tweemaal het doelwit geweest van beschietingen.

De politie roept getuigen en personen die mogelijk meer informatie hebben op om contact op te nemen met het rechercheteam. Het onderzoek naar de explosie en de mogelijke motieven erachter is in volle gang. De autoriteiten willen alles in het werk stellen om de verantwoordelijken voor deze daad van geweld op te sporen en te berechten.