Drugsrunner op de vlucht met wiet gepakt na crash bij wilde achtervolging met ruim 200 km/u

De Belgische politie heeft een drugsrunner op de vlucht met 200 km/u gepakt met een partij wiet na wilde achtervolging.

De 22-jarige Belg is aangehouden voor de in- en uitvoer van verdovende middelen, het verkopen of te koop aanbieden ervan en het wederrechtelijk bezit van verdovende middelen. Dit meldt de Federale Wegpolitie.

Op 20 april 2023 viel de gevaarlijke rijstijl van de man op de E19 ter hoogte van Loenhout richting Antwerpen op bij de politie. Toen zij hem bevalen om te stoppen, verhoogde hij zijn snelheid en begon hij slalommend tussen andere voertuigen te rijden. Er werden snelheden tot 200 km/uur behaald. Uiteindelijk kwam de auto enkele minuten later tot stilstand tegen de middenberm op de Antwerpse Ring in Borgerhout naar aanleiding van een verkeersongeval. Bij de controle van de wagen vond de politie ongeveer 3 kilogram wiet.

De jongeman werd onmiddellijk gearresteerd en verscheen voor de onderzoeksrechter. Die besliste hem aan te houden voor de in- en uitvoer van verdovende middelen, het verkopen of te koop aanbieden ervan en het wederrechtelijk bezit van verdovende middelen.

Het is nog niet duidelijk of er nog andere personen betrokken waren bij deze zaak. Het onderzoek loopt nog en de politie vraagt getuigen zich te melden als ze meer informatie hebben over deze zaak.

©️Parket Antwerpen