Lijntjes cocaïne © crime-nieuws.nl

Drugssmokkelende Zweden vliegen even naar Nederland om cocaïne in te kopen

De politie heeft twee mannen uit Zweden gepakt op het vliegveld van Hilversum die met een klein vliegtuig naar Nederland waren gekomen om cocaïne in te kopen. De recherche onderzoekt de zaak.

Bij de politie kwam op zondag 2 oktober melding binnen dat er vanuit Zweden een klein vliegtuig onderweg was naar Hilversum om mogelijk drugs op te halen. Direct werd een team samengesteld en gestuurd naar het vliegveld om daar te posten. Rond 15.00 uur zagen agenten het betreffende vliegtuigje landen.

Na de landing bleef de piloot bij het vliegtuig en vertrok een inzittende in een auto. Een deel van de agenten bleef het vliegtuig observeren en wachtten tot de man terug kwam. Een aantal andere agenten ging achter de inzittende aan.

De man bleef een hele nacht weg en was rond 10.00 uur de volgende dag weer terug bij het vliegtuig. Toen hij samen met de piloot richting het toestel liep hield de politie de mannen aan. In de tas van de man werd 2 kilogram cocaïne aangetroffen.

Beide verdachten, 49 jaar en 34 jaar uit Zweden, zijn aangehouden en overgebracht naar politiebureau Hilversum. Een onderzoek naar de verdachten en de drugs is ingesteld.