Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Duo verdacht van liquideren misdaadjournalist Peter R. de Vries weer voor de rechter

De uitgestelde rechtszaak tegen de mannen verdacht van het uitvoeren van de liquidatie van Peter R. de Vries, gaat weer van start.

Een woordvoerder laat weten dat op donderdag 25 augustus in de Amsterdamse rechtbank een pro-formazitting in de strafzaak Iraklia, over de dood van Peter R. de Vries, wordt behandeld. Op 11 juli bepaalde de rechtbank dat de geplande uitspraak op 14 juli niet door kon gaan, nadat er na de inhoudelijke behandeling van de strafzaak nog stukken aan het dossier moesten worden toegevoegd. Er was een nieuwe getuige 5089 die verklaringen had afgelegd. Dit is de reden waarom er nu weer een pro-formazitting plaatsvindt.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces is vooralsnog niet te zeggen.

Tegen de twee vermeende uitvoerders, Delano G. en Kamil E. zijn levenslange gevangenisstraffen geëist voor het liquideren van de misdaadjournalist. Ook Taghi hoorde in het Marengo-proces levenslang tegen zich eisen, samen met vier medeverdachten. Hij is nog niet officieel aangeklaagd voor de moord op De Vries.