Duo verdacht van voorbereiden liquidatie aangehouden en alweer vrijgelaten

Donderdag 16 mei heeft de politie twee mannen aangehouden die vermoedelijk in Rotterdam een liquidatie wilden plegen. Beide mannen reisden woensdag vanuit Curaçao via Duitsland naar Nederland. Het gaat om een 36-jarige man uit Curaçao en een 27-jarige Zaandammer.

Naar aanleiding van een binnengekomen tip startte de politie een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Dit heeft uiteindelijk geleid tot de arrestatie van beide verdachten.

Het beoogd doelwit is inmiddels gewaarschuwd door de politie van een mogelijk ophanden zijnde liquidatie op hem. Het doelwit komt eveneens uit Curaçao, maar verbleef al enige tijd in Nederland.

De twee verdachten zijn donderdagochtend aangehouden door een arrestatieteam (AT) op een parkeerplaats langs de A6 ter hoogte van Zeewolde. Inmiddels zijn de twee mannen voorgeleid aan een rechter-commissaris in Rotterdam die direct heeft besloten om beide mannen vrij te laten. Volgens de rechter-commissaris is er gewoon onvoldoende bewijs om hun voorlopige hechtenis te kunnen verlengen.

Bron: OM