Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

Ghislaine Maxwell rechterhand zakenman en pedo Jeffrey Epstein onder zelfmoordtoezicht

Ghislaine Maxwell, de veroordeelde rechterhand van zedendelinquent Jeffrey Epstein, is onder zelfmoordtoezicht geplaatst in de gevangenis.

Haar advocaat, Bobbi Sternheim, schreef aan de rechter dat Maxwell niet langer in staat is om zich goed voor te bereiden nu ze in isolatie is geplaatste vanwege het risico op een mogelijke zelfmoord. Er is een verzoek ingediend om haar veroordeling die dinsdag gepland staat uit te stellen.

De rechterhand van Epstein is eerder schuldig bevonden inzake betrokkenheid bij onder meer het ronselen van minderjarige meisjes die door de zakenman werden misbruikt. Ze krijgt tussen de 30 en 55 jaar cel opgelegd. In principe bijna een levenslange gevangenisstraf op haar leeftijd van 60 jaar.

Tussen 1994 en 2004 had de vrouw een relatie met Epstein. In 2019 is hij om het leven gekomen in de gevangenis waar hij vastzat in verband met de misbruikzaak. De officiële verklaring is zelfmoord maar er zijn veel opmerkelijke feiten rond zijn dood wat bepaalde complottheorieën in de hand werkt.

Wat ook niet helpt is dat een andere verdachte in de misbruikzaak ook dood werd gevonden in een cel. Het ging om de Fransman Jean-Luc Brunel, een oud-werknemer en vermeend handlanger van Epstein. De man werd vorig jaar juni beschuldigd van verkrachting van een minderjarige. Nu wordt Maxwell dus ook gelinkt aan een mogelijke dood in de gevangenis.