©️Pexels / Pixabay

Voormalige kleuterjuf gearresteerd voor moord tijdens middagdutje leerlingen

Een voormalige kleuterjuf wordt verdacht van een moord die ze zou hebben uitgevoerd terwijl haar leerlingen een middagdutje deden.

Diana Ornelas, een voormalige kleuterjuf van 22 jaar oud, is gearresteerd in verband met de moord op Oliver Waterfall in Santa Cruz County, Californië. Ornelas was een van de twee verdachten die werden vastgehouden na de ontdekking van het lichaam van Waterfall langs een snelweg op 11 april. De andere verdachte is Dennis Novoa, 27 jaar oud.

Ornelas werkte op dat moment bij het Children’s Center van de Stanford Community en werd vorige week gearresteerd op de campus van de universiteit. De arrestatie vond plaats tijdens het middagdutje van de leerlingen, maar de kinderen waren niet aanwezig en de activiteiten werden niet verstoord, aldus assistent-directeur Rachel Lim en Janet Zamudio in een bericht verstuurd aan ouders.

“We zijn allemaal geschokt en van streek door dit nieuws, omdat CCSC een plek en gemeenschap is die voor ons allemaal zo veel betekent”, voegden Lim en Zamudio eraan toe.

Ornelas was op dat moment in dienst bij CCSC, maar is niet langer werkzaam op de faciliteit. Stanford University-woordvoerder Luisa Rapport bevestigde dat het incident “geen verband hield met de campusgemeenschap”.

Ornelas zat aanvankelijk vast op een borgsom van $1 miljoen, maar een rechter heeft later een bevel zonder borgsom verleend. Ze kan dus niet meer op vrije voeten komen om haar rechtszaak thuis onder voorwaarden af te wachten.

De politie gelooft dat Waterfall mogelijk bevriend was met Ornelas en Novoa voordat hij stierf. Een autopsie heeft bevestigd dat hij stierf aan een schotwond. De twee verdachten worden op 17 mei voorgeleid in verband met moord.