© Pexels

Enorme ravage en gebouw ingestort bij plofkraak op geldautomaat in Brabant

In Brabant is bij een plofkraak op een geldautomaat een enorme ravage ontstaan en een gebouw ingestort.

In het dorp Diessen heeft zich vannacht een verwoestende plofkraak voorgedaan bij een geldautomaat. Het incident resulteerde in de volledige instorting van het gebouwtje waar de automaat zich bevond. De politie is ter plaatse om onderzoek te verrichten en meldt dat twee of drie verdachte mannen mogelijk in een donkere auto zijn gevlucht.

Rond kwart voor 4 vannacht werden omwonenden opgeschrikt door een enorme explosie. Getuigen hebben verklaard dat zij twee of drie mannen hebben gezien die verdacht rondliepen in de nabijheid van de geldautomaat. Deze mannen worden nu door de autoriteiten gezocht in verband met de plofkraak. Volgens de eerste berichten zijn zij mogelijk gevlucht in een donkerkleurige auto, maar verdere details over het voertuig zijn nog niet bekend.

De hevigheid van de explosie heeft ervoor gezorgd dat het gebouwtje waarin de geldautomaat zich bevond, volledig is ingestort. De ravage ter plaatse is aanzienlijk en de omgeving van het incident is afgezet door de politie. De technische recherche is bezig met sporenonderzoek om aanwijzingen te vinden die kunnen leiden naar de daders.

De politie roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie die kan bijdragen aan het onderzoek. Daarnaast worden mensen die in de omgeving van de plofkraak wonen en beschikken over beveiligingscamera’s verzocht om hun beeldmateriaal te delen met de politie.

Plofkraken op geldautomaten zijn de laatste jaren helaas steeds vaker voorkomende misdaden in Nederland. De daders maken gebruik van explosieven om de automaten open te breken en zo toegang te krijgen tot het geld. Naast de materiële schade zorgen deze incidenten vaak ook voor gevaarlijke situaties en een gevoel van onveiligheid in de samenleving.

De politie benadrukt dat het bestrijden van dit soort criminaliteit een prioriteit heeft en er intensief wordt samengewerkt met andere betrokken instanties om de daders op te sporen en te vervolgen.

Het onderzoek naar de plofkraak in Diessen is nog in volle gang, en de politie roept de bevolking op om alert te blijven en verdachte situaties direct te melden.