© crime-nieuws.nl

Schoten gelost en taser ingezet bij aanhouding verwarde man, politie doet onderzoek

De politie heeft bij de aanhouding van een verwarde man geschoten en een taser ingezet.

Op zaterdagavond moesten agenten in Eindhoven twee waarschuwingsschoten lossen bij de aanhouding van een verwarde man. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van winkelcentrum Woensel, waar de man met een mes en een grote stok op omstanders af liep. De agenten reageerden snel en riepen de man op om de wapens te laten vallen, maar hij negeerde hun verzoeken en kwam zelfs op hen af.

Om de situatie onder controle te krijgen, besloten de agenten hun stroomstootwapen te trekken en waarschuwden ze dat ze het zouden gebruiken als de man zich niet overgaf. Helaas had dit geen effect op de verwarde man, die onverminderd op de agenten bleef afkomen. Uiteindelijk zagen de agenten geen andere optie dan twee waarschuwingsschoten te lossen.

De waarschuwingsschoten hadden het gewenste effect, want de verwarde man werd getaserd en kon vervolgens worden overmeesterd en ingesloten op het politiebureau. Om er zeker van te zijn dat hij geen verwondingen had opgelopen, werd de man gecontroleerd door een arts.

Het incident laat zien hoe snel situaties kunnen escaleren en hoe moeilijk het soms is voor agenten om gevaarlijke individuen onder controle te krijgen. Dankzij het snelle en vastberaden optreden van de agenten is de dreiging echter succesvol geneutraliseerd en is de verwarde man nu in hechtenis. De politie zal verder onderzoek doen naar de achtergrond en motieven van de man om het incident volledig te begrijpen.