Verdachte snel na gewapende overval op nachtwinkel overmeesterd en aangehouden

De politie heeft in Groningen snel na een overval op een nachtwinkel een verdachte overmeesterd en aangehouden.

In de vroege ochtend van zondag 14 mei heeft een gewapende man een nachtwinkel aan de Paterswoldseweg in Groningen overvallen. De verdachte bedreigde zowel een medewerker als een klant met een wapen. Gelukkig wisten de aanwezigen de overvaller te overmeesteren, waarna de politie snel ter plaatse kwam en de verdachte kon arresteren.

Het incident vond plaats rond 02:00 uur toen de verdachte de winkel binnenliep en direct dreigde met het wapen. Er ontstond een worsteling tussen de aanwezigen en de overvaller, waarbij uiteindelijk de medewerker en de klant erin slaagden hem te overmeesteren. In de tussentijd was de politie gealarmeerd en zij arriveerden snel op de locatie. De verdachte, een 40-jarige man uit Groningen, werd vervolgens gearresteerd. Vanwege lichte verwondingen werd hij naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Ook een van de aanwezigen raakte gewond, maar kon ter plaatse medische hulp ontvangen.

Naar aanleiding van het incident heeft de politie een onderzoek gestart. Ze hebben gesproken met de betrokkenen en bekijken momenteel camerabeelden. Uit het onderzoek is gebleken dat het gebruikte wapen een nepwapen betrof, dat sterk leek op een echt vuurwapen.

De politie zal verder onderzoek doen om de exacte omstandigheden van de overval vast te stellen. De betrokkenen zullen worden bijgestaan en eventuele getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de autoriteiten. De politie benadrukt tevens dat het belangrijk is om altijd voorzichtig te zijn bij het benaderen van personen met een wapen en direct de hulp van de politie in te schakelen.