© Crime-Nieuws.nl

Enorme recordvangst blokken cocaïne van bijna 40.000 kilogram in drie containers

In Mexico is een enorme partij cocaïne onderschept. Het zou gaan om bijna 40.000 kilogram.

In de haven van Ensenada, Baja California, heeft de Mexicaanse Marine (Semar) meer dan 39 ton cocaïne in beslag genomen, zo werd gemeld door de Secretary of the Navy van Mexico.

Het maritieme team gaf aan dat “personeel van de Tweede Marine Regio, in samenwerking met de Douane- en Maritieme Autoriteiten van de Haven van Ensenada, drie containers heeft beveiligd die aan boord waren van een containerschip en ongeveer 39.820 kilogram aan materiaal bevatten dat besmet was met cocaïne.”

“Voor verdere analyse werden monsters van het betreffende materiaal naar de laboratoria voor Farmacologie en Toxicologie van de Marine en de Nationale Douane van Mexico gestuurd. De resultaten bevestigden dat het inderdaad om cocaïne ging.” Als gevolg daarvan werd het materiaal overgedragen aan het Openbaar Ministerie van de Republiek (FGR) voor verdere onderzoeksdoeleinden.

Deze grote inbeslagname van cocaïne benadrukt de voortdurende inspanningen van de Mexicaanse autoriteiten om de drugshandel te bestrijden en de veiligheid in het land te handhaven. De Secretary of the Navy en andere betrokken instanties zetten hun gezamenlijke inspanningen voort om degenen achter deze smokkelpoging op te sporen en verantwoordelijk te houden voor hun misdaden.

Deze succesvolle operatie draagt bij aan de voortdurende strijd tegen de drugshandel en het ondermijnen van de activiteiten van criminele organisaties die betrokken zijn bij de illegale drugshandel. Het toont ook aan dat de Mexicaanse autoriteiten vastbesloten zijn om de veiligheid van hun burgers te waarborgen en de internationale drugshandel te bestrijden.

Dit nieuws zal ongetwijfeld een belangrijke impact hebben op de lopende onderzoeken naar de betrokken criminele organisaties en zal dienen als een krachtige boodschap dat drugssmokkel niet getolereerd wordt in Mexico.