Foto ter illustratie. © Pexels

Man breekt pols bij ontsnappingspoging tijdens OV-controle in Rotterdam

De man probeerde te ontsnappen tijdens de controle en heeft hierbij zijn pols gebroken.

Tijdens de grootschalige controle op vervoers- en identiteitsbewijzen in het openbaar vervoer, georganiseerd door de politie, heeft zich een opmerkelijk incident voorgedaan op metrostation Zalmplaat. Een man probeerde te ontsnappen aan de controle door van het perron te springen, met desastreuze gevolgen. Hij viel enkele meters naar beneden en brak daarbij zijn pols.

Na zijn mislukte ontsnappingspoging wist de man in eerste instantie te ontkomen, maar later besloot hij zich alsnog bij het politiebureau te melden. De politie verklaarde dat de man mogelijk meerdere breuken heeft opgelopen tijdens zijn ontsnappingspoging.

De controle op vervoers- en identiteitsbewijzen was een gerichte actie van de politie om de veiligheid en het naleven van de regels in het openbaar vervoer te waarborgen. Tijdens de controle werden reizigers gecontroleerd op geldige vervoersbewijzen en werd hun identiteit gecontroleerd. De exacte reden waarom de man probeerde te ontsnappen, is nog niet bekendgemaakt.

Het incident op metrostation Zalmplaat zorgde voor enige opschudding onder de aanwezige reizigers. Het openbaar vervoer werd tijdelijk verstoord, maar kon na het incident weer worden hervat.

De man zal vermoedelijk medische behandeling nodig hebben voor zijn gebroken pols en eventuele andere verwondingen. Daarnaast zal hij zich moeten verantwoorden voor zijn poging tot ontsnapping tijdens de OV-controle.

De politie benadrukt het belang van het naleven van de regels en de medewerking van burgers tijdens dergelijke controles. Het openbaar vervoer moet een veilige omgeving blijven voor alle reizigers, en dergelijke acties kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken, niet alleen voor de betrokken persoon, maar ook voor anderen in de omgeving.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande, en de politie zal verdere details vrijgeven zodra deze beschikbaar zijn.