Opnieuw uithalers op zoek naar blokken cocaïne betrapt op haventerrein Zeeland

Op een haventerrein in Zeeland zijn opnieuw uithalers betrapt en aangehouden.

In de afgelopen nacht heeft de politie voor de derde opeenvolgende nacht mensen aangehouden die zich verdacht gedroegen op en nabij een bedrijventerrein aan de Finlandweg in Nieuwdorp. Het vermoeden bestaat dat het opnieuw gaat om ‘uithalers’, personen die betrokken zijn bij criminele activiteiten zoals smokkel. In totaal zijn vijf verdachten gearresteerd, waaronder vier Rotterdammers van 15, 21, 23 en 28 jaar oud, en een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Het incident begon toen beveiligingsmedewerkers in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur de politie waarschuwden nadat ze mensen hadden gezien op het bedrijventerrein. De politie zette meerdere eenheden, inclusief een hondengeleider, in voor een onderzoek op en rondom het terrein, waarbij ook douanemedewerkers betrokken waren.

Op de Binnendijk in Nieuw- en Sint Joosland troffen agenten een auto aan met een man die bij het zien van de politie nog probeerde te vluchten, maar tevergeefs. Deze verdachte, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel, is direct gearresteerd en zijn voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek. Twee andere mannen probeerden te ontsnappen vanaf het bedrijventerrein, maar ook zij zijn aangehouden. Het gaat hierbij om een 15-jarige en een 23-jarige verdachte.

Opmerkelijk genoeg hadden surveillerende politieagenten kort voor de melding over de insluipers op de Engelandweg in Ritthem een auto gezien waarvan bleek dat de APK was verlopen. Daarom besloten ze de auto en de twee inzittenden te controleren op de Middelburgse Schroeweg (N254). De inzittenden, twee Rotterdammers van 21 en 28 jaar oud, mochten na de controle hun weg vervolgen. Echter, na de arrestatie van de drie vermoedelijke uithalers bleek uit politieonderzoek dat de twee eerder gecontroleerde mannen ook betrokken waren bij het incident op het bedrijventerrein. De Zeeuwse agenten namen contact op met hun collega’s van de Landelijke Eenheid, die de twee verdachten en hun auto opsporden. Later die nacht werd de auto gespot op de A29 richting Rotterdam en konden de twee mannen worden aangehouden op de Tjalklaan in Rotterdam.

De vijf arrestanten zijn vastgezet voor verder onderzoek en zullen worden verhoord. Met deze laatste aanhoudingen komt het totale aantal arrestaties van uithalers dit hemelvaartsweekend op twaalf.