Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosie bij shishalounge Rotterdam, verdachte gepakt na achtervolging

Rotterdam werd opgeschrikt door een explosie bij een shishalounge aan de ’s Gravendijkwal. Er is een verdachte gepakt.

Het incident vond plaats rond kwart voor vier in de vroege ochtend. Direct na de explosie zagen getuigen drie mannen wegrennen van de locatie. Opmerkelijk genoeg wisten oplettende getuigen één van de verdachten te grijpen tijdens hun vlucht. De aangehouden persoon is een 23-jarige Rotterdammer.

Gelukkig vielen er geen gewonden bij de explosie. De schade beperkte zich tot enkele roetvegen op het rolluik van de shishalounge, die op dat moment gesloten was. De ooggetuigen in de straat zagen de drie mannen naar het pand lopen, buigen bij het gebouw om vervolgens met hoge snelheid weg te rennen. Een luide knal volgde kort daarna.

De omstanders twijfelden niet en gingen onmiddellijk achter de vluchtende verdachten aan. Dit resulteerde in de aanhouding van één van hen op de Heemraadsingel. De andere twee verdachten slaagden erin weg te komen en vluchtten richting de Nieuwe Binnenweg. De politie is nog steeds op zoek naar deze twee personen.

De drie verdachten waren allen gekleed in het zwart. De autoriteiten hebben verschillende camerabeelden verzameld en de Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht om meer duidelijkheid te krijgen over de achtergrond en omstandigheden van dit incident.