© Pexels / Pixabay

Presidentskandidaat tijdens campagne in Ecuador geliquideerd

De 59-jarige Fernando Villavicencio, een prominente presidentskandidaat uit Ecuador, is doodgeschoten nadat hij een campagnebijeenkomst in de hoofdstad Quito had bijgewoond.

De huidige president, Guilllermo Lasso, bevestigde dit tragische nieuws in een officiële verklaring. Naast Villavicencio zouden er ook gewonden zijn gevallen bij het incident, maar details over hun aantal en toestand zijn momenteel onbekend.

Op videobeelden die op sociale media circuleren, is te zien hoe Villavicencio na zijn toespraak in een witte auto stapt, waarna het geluid van geweerschoten te horen is. Volgens lokale media werd hij zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Kort na de aanslag maakten de autoriteiten bekend dat de schutter betrokken was bij een vuurgevecht met de politie, dat volgde op de aanval. Deze schutter kwam daarbij om het leven. Het is echter niet duidelijk of hij de enige dader was. Tot nu toe zijn zes mensen gearresteerd in verband met het incident.

De beweegredenen achter de aanslag zijn nog onduidelijk. Onder de presidentskandidaten voor de verkiezingen die gepland staan voor 20 augustus, stond Villavicencio bekend als een van de meest vastberaden strijders tegen corruptie in het land. De zoektocht naar de daders en hun motieven blijft gaande in een land dat geschokt is door deze tragische gebeurtenis.