Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosie en brand bij bedrijfspand in Groningen – Politie vermoedt opzet en start onderzoek

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli heeft een explosie plaatsgevonden in een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen, gevolgd door een daaropvolgende brand. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar de politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht zich bij de autoriteiten te melden.

Rond 3:30 uur ’s nachts werden er meerdere meldingen gedaan van een harde knal bij het pand aan de Herestraat. Bij aankomst van de hulpdiensten was er sprake van veel rookontwikkeling in het pand. Gelukkig wist de brandweer de brand snel te blussen. De politie is nu bezig met het onderzoek naar zowel de oorzaak van de explosie als de daaropvolgende brand.

Tijdens het onderzoek werden er goederen aangetroffen die wijzen op brandstichting en mogelijk verband houden met de explosie. Deze goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Om sporenonderzoek uit te voeren, is het gebied vannacht afgezet geweest door de Forensische Opsporing. Op dit moment is de Herestraat weer vrijgegeven voor normaal gebruik.

De politie neemt deze zaak zeer serieus en doet er alles aan om de verantwoordelijken voor deze incidenten op te sporen. Het onderzoek is nog in volle gang en alle mogelijke aanwijzingen en getuigenverklaringen zijn van groot belang voor het verdere verloop van het onderzoek.

Mocht u getuige zijn geweest van de explosie of relevante informatie hebben, wordt u dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. Samenwerking met het publiek is cruciaal bij het oplossen van dergelijke zaken en het waarborgen van de veiligheid in de gemeenschap.