Grote partij harddrugs (XTC, meth, speed en meer) gepakt bij inval tientallen agenten midden in woonwijk

De politie heeft na een tip een inval gedaan en een grote partij harddrugs aangetroffen midden in een woonwijk.

Op dinsdagavond 27 juni 2023 heeft de politie een succesvolle inval gedaan op twee adressen in Goirle, waarbij een enorme hoeveelheid drugs werd aangetroffen. De inval vond plaats in twee naast elkaar gelegen woningen in een woonwijk. Naar aanleiding van een tip over drugshandel vanuit deze woningen besloot de politie tot actie over te gaan. Bij de inval waren ongeveer 35 politieagenten betrokken, inclusief een gespecialiseerd team dat in staat is om veilig en snel woningen met een verhoogd gevaar te betreden.

De doorzoekingen in beide woningen leidden tot de ontdekking van honderden kilo’s drugs, liters chemicaliën en een drugslab op de zolderverdieping. Het drugslab bleek te worden gebruikt voor de productie van amfetamine. Specialisten van de politie werden ingeschakeld om de gevonden chemicaliën en apparatuur veilig te bemonsteren, categoriseren en af te voeren. Onder toezicht van de Rechter-Commissaris werden grondige doorzoekingen uitgevoerd in beide woningen. Het onderzoeksteam van de politie heeft sinds de inval 7 dagen nodig gehad om alle drugs te testen, bemonsteren en categoriseren.

In een van de woningen werd een enorme drugsvoorraad aangetroffen. In en rondom de woning werd een partij drugs gevonden, waaronder ongeveer 100 kilogram amfetamine, ruim 28 kilogram crystal meth, meer dan 180.000 XTC-pillen, 42 kilogram ketamine, 7 kilogram 3-MMC, ruim 86.000 LSD-zegels en bijna 40 liter amfetamine-olie. De geschatte handelswaarde van deze drugs bedraagt ruim 660 duizend euro. Als deze partij drugs op straat in Nederland zou zijn verkocht, zou de straatwaarde meer dan 5,2 miljoen euro zijn geweest.

Tijdens de inval werden twee verdachten gearresteerd. Het betreft een 58-jarige man uit Tilburg en een 27-jarige man, eveneens uit Tilburg. Beide verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex en zijn voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Ze zullen nader worden gehoord over de aangetroffen situatie.

De informatie die leidde tot de ontdekking van de grote drugsvoorraad en het drugslaboratorium kwam voort uit een rechercheonderzoek van de politie. Een speciaal rechercheteam heeft de ontvangen informatie grondig onderzocht. Vanwege de gevaarzetting van deze illegale activiteiten in een rijtjeswoning in een dichtbebouwde wijk van Goirle, en gezien alle risico’s die gepaard gaan met de handel en productie van synthetische drugs, werd besloten om op dinsdagavond in te grijpen. Het onderzoek zal de komende tijd worden voortgezet en er worden meer aanhoudingen verwacht.

De politie en het Openbaar Ministerie benadrukken de ernst van de zaak en zullen niet aarzelen om hard op te treden tegen drugscriminaliteit. De inbeslagname van deze grote drugsvoorraad en het drugslab vormen een belangrijke stap in de strijd tegen de illegale drugshandel in Nederland.