Explosief ontploft bij restaurant Amsterdam, politie zoekt getuigen

In Amsterdam is bij een restaurant een explosief tot ontploffing gebracht.

In de nacht van zondag op maandag heeft er een explosie plaatsgevonden bij de voordeur van een restaurant aan de Camperstraat in Amsterdam. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel aanzienlijke schade ontstaan in en rond de zaak. De politie doet onderzoek naar de achtergronden van de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Rond 2.15 uur werden bewoners en omwonenden opgeschrikt door een harde knal en glasgerinkel. De ramen van het restaurant werden door de knal vernield en er brak brand uit. De brandweer heeft de brand snel weten te blussen en agenten hebben het gebied afgezet. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident of mensen die meer informatie hebben. Wie iets verdachts heeft gezien of gehoord, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche. Het is nog niet duidelijk wat de achtergronden van de explosie zijn en of er sprake is van opzet. De recherche zal verder onderzoek doen naar de zaak.