Explosief tot ontploffing gebracht bij pand Capelle aan den IJssel

De politie onderzoekt een explosie bij een woning in Capelle aan den IJssel.

In de nacht van zondag op maandag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Ericastraat in Capelle aan den IJssel. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er is wel schade aan de woning ontstaan.

Op het moment van de ontploffing was er niemand aanwezig in de woning. De politie is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie en de omvang van de schade. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen of er een verband is met eerdere explosies in Rotterdam en omgeving, waarbij eerder verdachten uit Capelle aan den IJssel zijn aangehouden.

Bewoners van omliggende woningen schrokken wakker van de knal en de trillingen die door de buurt te voelen waren. De politie heeft inmiddels de omgeving afgezet en doet sporenonderzoek. Buurtbewoners worden opgeroepen om eventuele verdachte situaties te melden bij de politie.

Het is nog niet bekend wie er verantwoordelijk is voor de explosie en wat het motief zou kunnen zijn. De politie roept getuigen op zich te melden en hoopt op deze manier meer informatie te krijgen over de toedracht van de explosie.