© Crime-Nieuws.nl

Politie rukt massaal uit vanwege grote vechtpartij tussen stemmers Turkse verkiezingen RAI Amsterdam

De politie is massaal uitgerukt vanwege een grote vechtpartij tussen Turkse stemmers in de RAI in Amsterdam.

Ophef en chaos braken uit in de RAI in Amsterdam toen een grote vechtpartij uitbrak tussen vertegenwoordigers van politieke partijen die toezicht hielden op de Turkse verkiezingen. De politie kwam massaal ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Volgens een woordvoerder van de RAI waren er al enkele dagen spanningen tussen de politieke partijen, maar liep het nu uit de hand. Mensen schreeuwden, er ontstond paniek en chaos in het gebouw.

Getuigen ter plaatse zagen tientallen agenten, politieauto’s, honden en ambulances die de omgeving omsingelden. Boven de omgeving vloog een politiehelikopter. De politiewoordvoerder spreekt van “een groot incident”.

De vechtpartij brak uit kort voor het sluiten van het stembureau voor de Turkse verkiezingen, die in de RAI plaatsvonden. Een deel van de mensen die aanwezig waren in het gebouw, bevindt zich nog steeds binnen.

De politie is ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen en verdere escalatie te voorkomen. Er zijn nog geen berichten over gewonden of arrestaties. Het onderzoek naar de oorzaak van de vechtpartij is nog gaande.