Explosies op verschillende locaties in Rotterdam, ‘Feyenoord-café’ opnieuw doelwit

De Rotterdamse politie heeft een onderzoek ingesteld naar drie explosies op verschillende locaties. Eén van de explosies was bij een ‘Feyenoord-café’.

Het gaat om de tweede explosie bij een café die bekendstaat als hangplek voor Feyenoord-supporters. Eerder deze week, in de nacht van dinsdag op woensdag, vond er al een explosie plaats bij café ’t Haantje aan de Bierens de Haanweg. Nu was het afgelopen nacht wederom raak en was café The Hide Away op het Kreekplein het doelwit van een aanslag. Er raakte volgens de politie niemand gewond. Het onderzoek is in volle gang en de politie kijkt of er een mogelijke link is met de wedstrijd Feyenoord-Ajax aanstaande zondag.

Verder was er ook nog een ontploffing aan de Forelstraat in Hoogvliet. Hierbij raakte het portiek van een flat zwaar beschadigd. Volgens getuigen zou er een enorme knal zijn geweest. Ook in de wijk Schiebroek was het raak en was een ontploffing te horen. Daarbij ontstond schade aan meerdere woningen aan de De Blecourtstraat. Enkele bewoners moesten worden ontruimd. Het onderzoek naar de verschillende explosies is in volle gang. Er zijn geen aanhoudingen verricht.