Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosieven tot ontploffing gebracht bij panden Amsterdam, twee verdachten gepakt

In Amsterdam zijn explosieven tot ontploffing gebracht bij panden. De politie doet onderzoek naar het geweld.

In de vroege uren van afgelopen nacht werden twee explosies in de hoofdstad gemeld, die aanzienlijke schade hebben veroorzaakt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar de materiële schade is aanzienlijk. De politie heeft twee verdachten gearresteerd in verband met de incidenten.

De eerste explosie vond plaats rond 05.15 uur bij een shoarmazaak in het stadscentrum. De explosie veroorzaakte aanzienlijke schade aan de glazen gevel van de zaak, die nu grotendeels verwoest is. Gelukkig kon de politie, bijgestaan door een omstander, snel twee verdachten oppakken.

Kort daarna, rond 06.00 uur, was er een tweede explosie bij een sportschool aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam Nieuw-West. De politie heeft beide locaties afgezet voor onderzoek, en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse om te assisteren.

De autoriteiten zijn actief bezig met het onderzoek naar deze incidenten om de exacte oorzaak van de explosies vast te stellen en mogelijke motieven te achterhalen. Terwijl de stad ontwaakt en de schade wordt beoordeeld, blijft de gemeenschap alert op verdere ontwikkelingen in dit nog lopende onderzoek.