Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tory Lanez krijgt 10 jaar cel voor schieten op collega rapper Megan Thee Stallion

De bekende Canadese rapper Tory Lanez is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens het beschieten van zijn collega Megan Thee Stallion.

De uitspraak volgt nadat Lanez eerder schuldig werd bevonden aan het gericht schieten op de voeten van de vrouw na een feest in Hollywood Hills.

De langdurige juridische zaak rondom de twee artiesten heeft nu een beslissend punt bereikt, zo meldt het persbureau AP. Daystar Peterson, de werkelijke naam van de Canadese rapper, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Dit markeert het einde van een proces waarin oorspronkelijk een straf van dertien jaar tegen hem was geëist.

Naast het schieten op Megan Pete, zoals de echte naam van Megan Thee Stallion luidt, is Lanez ook schuldig bevonden aan het illegaal bezitten en onverantwoordelijk gebruiken van een vuurwapen. De schietpartij vond plaats in juli 2020, toen het duo samen met anderen vertrok van een feest. Een ruzie ontstond, en Pete stapte uit de auto, waarna Lanez een pistool op haar richtte en op haar voeten schoot. Pete verklaarde dat hij kort daarvoor Lanez had horen zeggen dat ze moest “dansen”.

De uitspraak vertegenwoordigt een kritisch moment in de juridische procedure en zal diepgaande gevolgen hebben voor beide artiesten. Met de veroordeling van Lanez wordt een precedent vastgesteld met betrekking tot geweldpleging en illegaal wapenbezit. De gevolgen van dit vonnis zullen niet alleen de carrière, maar ook de persoonlijke toekomst van de betrokkenen beïnvloeden.