© Pexels / Pixabay

Verzonnen gijzelingsverhaal: Geen bewijs voor beweringen 12 jaar lang gegijzelde Duitse vrouw

Een schokkend verhaal van een Duitse vrouw die beweerde twaalf jaar lang te zijn gegijzeld, gemarteld en misbruikt door haar man in Frankrijk lijkt nu in twijfel te worden getrokken. De Franse autoriteiten hebben geen bewijs kunnen vinden om haar beweringen te ondersteunen.

De vrouw, 53 jaar oud, woonachtig met haar 55-jarige man in het noordoosten van Frankrijk, belde op een zondag de hulpdiensten en smeekte om hulp. Haar man werd op maandag door de Franse politie gearresteerd naar aanleiding van haar claims. Echter, er is nu geen enkel bewijs gevonden om haar verhaal te staven.

Opmerkelijk genoeg werden er geen botbreuken ontdekt die zij beweerde te hebben, en er zijn ook geen sporen van seksueel geweld aangetroffen. Bovendien werden er in het huis geen bloedsporen of andere aanwijzingen van marteling gevonden, zo verklaarde openbaar aanklager Olivier Glady.

De vrouw, die bedlegerig is vanwege haar ziekte, leefde samen met haar man in afzondering. Beide individuen zijn werkloos en zijn niet ingeschreven bij medische autoriteiten in zowel Frankrijk als Duitsland.

Opvallend genoeg zal de man nu worden vrijgelaten, aangezien er geen bewijs is om zijn betrokkenheid bij de beweerde misdaden te ondersteunen. Het blijft onduidelijk of er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen de vrouw. De officier van justitie heeft aangegeven rekening te willen houden met de “sociale situatie” van het koppel bij het nemen van beslissingen.