aerial photo of fluffy clouds
Photo by Konevi on Pexels.com

Familie geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries bedankt bezoekers Carré: ‘Dit raakt ons enorm’

De familie en partner van misdaadjournalist Peter R. de Vries hebben alle mensen bedankt die in theater Carré in Amsterdam afscheid hebben genomen.

Dat is bekendgemaakt via een bericht op social media. ‘Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen. Dit raakt ons enorm. Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen.’ Aldus de familie en partner van de vermoorde misdaadjournalist.

Mensen die afscheid wilden nemen van de bekendste misdaadjournalist van Nederland konden dit vandaag van 11.00 tot 20.00 uur doen in het Koninklijk Theater Carré. Er kwamen veel personen op af en rond het middaguur was de wachttijd opgelopen tot ongeveer drie uur. Er zijn duizenden mensen gekomen om De Vries de laatste eer te bewijzen.

De misdaadjournalist werd na een uitzending van RTL Boulevard in de Lange Leidsedwarsstraat onder vuur genomen. Hij werd hierbij meerdere keren geraakt en na enige tijd in het ziekenhuis is De Vries bezweken aan zijn verwondingen. In verband met de liquidatie zitten twee mannen vast. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G., die een neef zou zijn van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Het onderzoek naar de moord is in volle gang. Een mogelijk opdrachtgever is voor zover bekend nog niet in beeld.