liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Familie Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. staat achter rapport inzake beveiliging en liquidaties broer, advocaat en Peter R.

De familie van kroongetuige Nabil B. staat achter het rapport van de Onderzoeksraad voor Veilgheid inzake de beveiliging van hun geliquideerde broer Redouan en andere personen rond het Marengo proces.

In het rapport staat de conclusie dat justitie destijds ernstig tekort is geschoten in de beveiliging van de kroongetuige en zijn naasten. In maart 2018 werd zijn broer Redouan in Amsterdam doodgeschoten. Hij zou toen al hebben aangegeven zich zorgen te maken over zijn veiligheid.

‘Het rapport bevestigt wat wij al vanaf het begin weten: het kroongetuigesysteem voldoet niet, brengt onschuldige levens in gevaar en het OM is nalatig geweest aangaande onze veiligheid’, aldus de familie in een persverklaring.

Niet alleen de onschuldige broer van de kroongetuige werd vermoord, maar ook zijn advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon misdaadjournalist Peter R de Vries. ‘Wij zijn allereerst drie mannen verloren die ons dierbaar waren. Daarnaast zijn onze zorgvuldig opgebouwde levens verwoest en hebben wij na al die jaren nog steeds geen uitzicht op een veilig, sociaal en zinvol leven. Wij voelen ons al de jaren in de steek gelaten door het Openbaar Ministerie en de staat.’

In het rapport staat onder meer dat voorafgaand aan de liquidaties de politie in het OM veel signalen hebben gemist. De verschillende diensten die betrokken waren bij de bewaking en opsporing zouden langs elkaar heen hebben gewerkt. Het rapport is hier te lezen.