© crime-nieuws.nl

FIOD doorzoekt pand na fraude half miljoen en kopen goud in buitenland

In een onderzoek naar fraude voor ruim een half miljoen euro met valse facturen, heeft de FIOD een pand in Rucphen doorzocht.

Het strafrechtelijk onderzoek werd door de FIOD gestart na een melding van de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de man voor zijn groothandel in computerhardware ten onrechte omzetbelasting heeft teruggevraagd en dat heeft onderbouwd met nepfacturen. Tijdens getuigenverhoren verklaarden de twee grootste leveranciers, waarvan de verdachte facturen heeft overlegd, dat de facturen vervalst waren.

Ook komt uit onderzoek naar voren dat vermoedelijk een aanzienlijk deel van de 560.000 euro contant is opgenomen. Daarvoor is mogelijk goud in het buitenland gekocht, dat later weer voor contant geld in Nederland is verkocht. Verdachte zou van een deel van het belastinggeld verschillende vakantiereizen hebben geboekt en ook luxe goederen en een boot hebben gekocht.

Op woensdag heeft de FIOD een doorzoeking gedaan in een woning in de gemeente Rucphen. Een 31-jarige man, die niet is aangehouden, wordt verdacht van belastingfraude en witwassen. De man zou ten onrechte ruim 560.000 euro omzetbelasting hebben teruggevraagd. Tijdens de doorzoeking is beslag gelegd op administratie, een auto, een boot en contant geld. Daarbij is een geldhond van de Douane ingezet.