FIOD pakt man op voor verduistering 2,8 miljoen euro bij werkgever als hoofd financiële afdelingen

De FIOD heeft een man aangehouden voor verduistering van 2,8 miljoen euro van zijn werkgever.

Uit intern onderzoek bleek dat de 42-jarige man uit Elburg jarenlang stelselmatig geld verduisterde in zijn functie als hoofd van financiële afdelingen in Nederland en België, onder andere door geld van bedrijfsrekeningen naar andere rekeningen over te maken. Het geld gebruikte hij volgens de FIOD vermoedelijk voor onder meer extra aflossingen van zijn hypotheek en het erop nahouden van een zeer luxe levensstijl. Het totaal aan verduisterde gelden heeft de werkgever geschat op om en nabij de 2,8 miljoen euro.

De verdachte is dinsdag aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Zwolle. Hij wordt verdacht van verduistering van geld van zijn werkgever en belastingfraude. Een woning in Elburg, een recreatiewoning in Nunspeet en een recreatiewoning in Vierhouten zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en een wijncollectie.

De Belastingdienst constateerde dat de verdachte meer geld van zijn werkgever had ontvangen dan hij op zijn belastingaangiften had aangegeven en berekende ook nog eens een fiscaal nadeel van ruim 750.000 euro. De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.