© Pexels / Pixabay

Franse acteur Gérard Depardieu beschuldigd van aanranding; 15de beschuldiging van soortgelijke incidenten

De Franse acteur Gérard Depardieu wordt beschuldigd van aanranding door een vrouwelijke camera-assistent. Volgens haar heeft het incident plaatsgevonden in 2015. Dit is de vijftiende beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen de 74-jarige acteur.

De camera-assistent verklaarde bij de Franse radiozender France Inter dat ze in 2015 op een filmset samenwerkte met Depardieu. Volgens haar heeft de acteur toen opmerkingen gemaakt over haar lichaam. Op een later moment zou hij zijn penis aan haar hebben getoond. “Ik verliet de kamer zo snel als ik kon, maar hij hield me tegen in de gang en drukte me tegen de muur”, aldus de vrouw. Ze heeft destijds geen aangifte tegen Depardieu gedaan.

Eerder dit jaar zijn dertien vrouwen naar voren gekomen met beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen de acteur. Het grensoverschrijdende gedrag zou hebben plaatsgevonden tijdens films en series waarin Depardieu tussen 2004 en 2022 speelde, waaronder de Netflix-serie Marseille. Er loopt ook een zaak van actrice Charlotte Arnould tegen Depardieu. Zij beweert dat de acteur haar in 2018 tot twee keer toe heeft gedwongen tot seks. De Oscarwinnaar ontkent alle beschuldigingen.

Gérard Depardieu is onder andere bekend van films als Life of Pi, Green Card en Cyrano de Bergerac.