© crime-nieuws.nl

Gehuurde Audi RS3 voor bruiloft afgepakt na scheuren met 170 km/u door woonwijk

De politie heeft in Utrecht een Audi RS3 afgepakt die met 170 km/u door een woonwijk scheurde.

In de vroege ochtenduren van vandaag heeft de politie in Utrecht een automobilist staande gehouden die met een snelheid van maar liefst 170 kilometer per uur door een woonwijk scheurde. Het incident vond plaats op de Franciscusdreef in de wijk Overvecht, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt.

Agenten waren geschokt toen ze de witte Audi RS3 met hoge snelheid voorbij zagen razen. Ze aarzelden geen moment en zetten de roekeloze bestuurder aan de kant. Tot hun verbazing troffen ze in de auto vier jongeren aan. Het bleek dat de bestuurder nog maar één jaar zijn rijbewijs had behaald.

De politie deelde via Instagram mee dat de bestuurder zijn rijbewijs onmiddellijk moest inleveren. Bovendien kan hij een fikse boete tegemoetzien. Uit de metingen van de politie blijkt dat de automobilist ruim 100 kilometer per uur te hard reed, wat een ernstige overtreding is.

Naast de sancties werd ook de gehuurde Audi RS3, die naar verluidt voor een bruiloft bedoeld was, direct in beslag genomen. De politie benadrukte dat de sportieve auto niet zal schitteren tijdens het huwelijk, aangezien deze nu niet meer beschikbaar is.

Dit incident is een alarmerend voorbeeld van roekeloos rijgedrag en de gevaren die daarmee gepaard gaan. De politie benadrukt dat dergelijke overtredingen niet getolereerd worden en dat de verkeersveiligheid altijd voorop staat. Automobilisten dienen zich te allen tijde bewust te zijn van de geldende maximumsnelheden en de verantwoordelijkheid te nemen om andere weggebruikers te beschermen.

Het is te hopen dat dit voorval als een waarschuwing dient voor anderen en dat het bewustzijn over verkeersveiligheid vergroot wordt. Het is immers van groot belang dat iedereen zich aan de regels houdt, zodat we allemaal veilig van onze wegen kunnen genieten.